Tea is the elixer of life. Lao Tzu.

Bloesems

Zoveel bloesems die geschikt zijn om een infusie van te trekken!

Hier benoem ik mijn favoriete bloesems.

Hoe je ze combineert met andere bloesems, kruiden of thee.

Hibiscus

Mijn favoriet!

Fris zuur, dorstlessend.

Koud ook erg lekker met een schijfje citroen en takje munt.

Sinaasappel inplaats van citroen!

Wanneer ik trek heb ik een zoete drank gebruik ik een beetje stevia blad in de infusie.

Vlierbloesem

Een andere favoriet.

Heerlijk om een citroen schil mee te laten trekken.

Beetje honing erbij. Of laat wat stevia blad mee trekken.

Af laten koelen, ijsklontjes erbij, heerlijk!

Zet een extra sterke tisane met extra citroen en honing/stevia blad en gebruik deze nadat die is afgekoeld in een cocktail met cava.

Ook lekker in droge witte wijn ;)

Garneren met perzik en munt.

Kamille bloem

Kamille heeft een zoetige en vrij overheersende geur en smaak.

Heel goed te combineren met lavendel en citroengras.

Lavendel

Lavendel geurt heerlijk en smaakt zoet mits je er niet teveel van gebruikt!

Een paar bloemetjes in een mok zijn al ruim voldoende.

Combineer lavendel eens met rozenblaadjes, melisse en kamille.

Ook erg smaakvol in een kopje zwarte thee.

Rozenblaadjes

Ook weer licht zoet en lekker geurend.

De ideale smaakmaker bij vlierbloesem, kamille, kruiden als heermoes, brandnetel, guldenroede en maté.

Goudsbloemblaadjes

De blaadjes van de goudsbloem geven niet veel smaak maar wel een spectaculaire kleur in je glazen pot!

Gouden glinsters, vrolijk.

Lindebloesem

Lindebloesem. De smaak en geur van honing!

Heel goed zonder andere bloesems of kruiden te drinken al smaken een paar lavendel bloemetjes en een klein beetje munt er heerlijk bij.