Tea is the elixer of life. Lao Tzu.
Zoveel bloesems die geschikt zijn om een infusie van te trekken!
Hier benoem ik mijn favoriete bloesems.
Hoe je ze combineert met andere bloesems, kruiden of thee.
Mijn favoriet!
Fris zuur, dorstlessend.
Koud ook erg lekker met een schijfje citroen en takje munt.
Sinaasappel inplaats van citroen!
Wanneer ik trek heb ik een zoete drank gebruik ik een beetje stevia blad in de infusie.
Een andere favoriet.
Heerlijk om een citroen schil mee te laten trekken.
Beetje honing erbij. Of laat wat stevia blad mee trekken.
Af laten koelen, ijsklontjes erbij, heerlijk!
Zet een extra sterke tisane met extra citroen en honing/stevia blad en gebruik deze nadat die is afgekoeld in een cocktail met cava.
Ook lekker in droge witte wijn ;)
Garneren met perzik en munt.
Kamille heeft een zoetige en vrij overheersende geur en smaak.
Heel goed te combineren met lavendel en citroengras.
Lavendel geurt heerlijk en smaakt zoet mits je er niet teveel van gebruikt!
Een paar bloemetjes in een mok zijn al ruim voldoende.
Combineer lavendel eens met rozenblaadjes, melisse en kamille.
Ook erg smaakvol in een kopje zwarte thee.
Ook weer licht zoet en lekker geurend.
De ideale smaakmaker bij vlierbloesem, kamille, kruiden als heermoes, brandnetel, guldenroede en maté.
De blaadjes van de goudsbloem geven niet veel smaak maar wel een spectaculaire kleur in je glazen pot!
Gouden glinsters, vrolijk.
Lindebloesem. De smaak en geur van honing!
Heel goed zonder andere bloesems of kruiden te drinken al smaken een paar lavendel bloemetjes en een klein beetje munt er heerlijk bij.