Tea is the elixer of life. Lao Tzu.
Ook van vruchten kun je smakelijke dranken trekken.
Nog lekkerder is om ze samen met kruiden, bloesems of thee te gebruiken.
Het schijfje sinaasappel, citroen of limoen kent iedereen.
Maar ook Rozenbottel is een vrucht. Gember, de chili en komkommer voor het gemak ook even.
Handig is het om bijvoorbeeld gemberstukjes en sinaasappelschil in gedroogde versie in huis te hebben. Grijp je nooit mis!
Wil je meer weten over het gebruik van vruchten in thee, infusies of smaakwaters? Check /workshops
Sinaasappel, citroen en limoen.
Het sap verwerken in thee, ijsthee of de schil mee laten trekken.
Gember in combinatie met citrus!
Doe een paar p[lakjes gember in de ijsthee of laat mee trekken in een zwarte of groene thee samen met wat citroenschil.
In specerijen thee, infusies maar ook in ijsthee van groene thee met munt, komkommer en citroen. Verrassend!
Heerlijk in ijsthee van groene thee samen met citroen en munt evt chili erbij.
Groene ijsthee met tijm, citroen en komkommer.
Maar ook in koude dranken van bloesems en kruiden.
Komkommer voeg je als laatste toe wanneer de drank al koud is!
Fris zuur van zichzelf. Ook wat zoet.
Warm erg lekker met wat honing en munt maar koud ook erg smakelijk met sinaasappelschijven en wat takjes tijm.
Alle soorten gedroogd fruit kun je toevoegen aan een melange of maak er een groene thee mee op smaak.
Denk aan gedroogde papaya, ananas, kokos, appel, cranberry`s en kersen.